Trouwringen Staphorst

Ook in Corona tijd kunt u gezellig trouwringen komen passen gewoon even een afspraak maken tel:0522 463 788


De zoektocht naar de juiste verlovingsring kan een aardige opdracht zijn! Met veel verschillende soorten en smaken, is het altijd handig om een aantal tips te krijgen. In dit artikel zullen een aantal handige tips en feiten uitgelicht worden, zodat de zoektocht naar een perfecte verlovingsring een stuk makkelijker wordt!

GESCHIEDENIS

De geschiedenis van de verlovingsring gaat terug tot aan de oude Grieken en Egyptenaren. Het was in die tijd gewoonlijk om de verlovingsring aan de ringvinger van de linkerhand te dragen, omdat er gedacht werd dat deze vinger de ‘Vena Amoris’ had: de ader naar het hart. Tegenwoordig is het minder belangrijk aan welke vinger de verlovingsring wordt gedragen, belangrijker is wat de drager het fijnst vindt.

Kijk naar onze aanzoeksringen en verlovingsringen 

Tot 1866 werden er nog geen diamanten in verlovingsringen gedragen, om de simpele reden dat deze nog niet uitvoerig gemijnd werden. Hierna was het al zeer snel gewoonlijk om een diamant in een verlovingsring te dragen, uiteraard omdat het mooi is, maar ook omdat een diamant het eeuwige symboliseert (‘Diamonds are forever’).